Bloggen som förändrar ditt liv.

navid_0.png

Det är lätt att göra.
När du gör får du självförtroende att göra mer.

Genom att visa vad du gjort inspirerar du andra att också göra.

Vi på 365 saker du kan göra vill visa hur kort steget från tanke till handling är. Det gör vi genom att dela med oss av berättelser på bloggen 365saker.se, workshops, föreläsningar och inspirationsträffar.

Det gick snabbt från att Navid Modiri startade bloggen den 1:a januari 2009 till att det skapades systerbloggar och aktiviteter i andra städer i Sverige och världen. Nu finns det ett 40-tal 365-bloggar, både geografiska som 365 Jönköping, likväl som ämnensspecifika som 365 saker du kan slöjda. 365 saker har också varit delaktiga i projekten Idépedia, Sharea, Tankeboksprojektet, Sweetart och Brevrevolutionen - och fick på vägen ett par stora bloggpriser. 365 saker har också synts på musikfestivaler som Peace & Love och Hultsfredsfestivalen, samarbetat med Göteborgs Konstbiennal och Bok & Bibliotek för att engagera unga, varit med och fixat kurragömma på IKEA och brottning på Järntorget - bland annat. Projektet finansieras i grunden från Allmänna Arvsfonden och resultatet är att framförallt unga har inspirerats till att bli görare, att våga prova saker de inte gjort tidigare, starta egna projekt, skapa egna arbetstillfällen, utbyta idéer med varandra och helt enkelt bli mer handlingskraftiga.

Det är roligt att göra saker, både själv och tillsammans och ju mer saker du gör desto fler förstår du att du kan göra. Genom att blogga om det på nätet inspirerar du fler människor att göra saker. Ju fler människor som gör saker desto flera nya saker kan uppstå. Det tror vi är början på en generation av görare.

1 timme eller mindreGratisSjälvVarsomhelst
Deltagare kan bli ledsna/besvikna när de blir utpekade att vara något de inte tycker att de är.
Det är sjukt kul! Ni kommer närmare varandra som familj/vänner.

Skriv ett inlägg

Nu kan du posta blogginlägg på 365saker.se! Fyll bara i formuläret nedan med de smartaste, lustigaste, mest hitte-på-iga saker du vill dela med dig av. Och självklart kan du bifoga bilder till ditt inlägg, eller varför inte en video av dig själv när du demonstrerar hur det går till? Ditt blogginlägg kommer postas på 365saker.se så fort vi hunnit ta en titt på det.

Information om dig
Snabbfakta
Mer info
Skriv in en kommaseparerad lista av ord
Most popular terms: 365 saker du kan göra, 365 saker, navid modiri, thea högberg, kreativitet, Sanne Aronsson, musik, joseph pollack, kärlek, kalle malmstedt, alexander kandiloros, sweet art, göteborg, facebook, film
Du är här: Hem

#523 Ordna en annorlunda poängpromenad

Dagens gästbloggare heter Agnes Langert. Hon jobbar bland annat som museeutställningsformgivare, kostymör, weddingplanner och ibland lastbilschafför, och gillar hästar, harlequinmönster och pynt. Enligt släkten har hon sökt Expedition Robinson. (Men det har hon aldrig gjort).

För något år sen ordnade jag och min syster en släktträff för att träffa alla kusiner, mostrar och morbröder som vi så sällan ser då vi inte finner Trollhättan som ett lockande resmål (även om det inte är något fel på staden i sig).

Det hela försigick hos vår mamma som bor på landet. Poängpromenaden hade frågor om släkten, t.ex:
Vem har sökt till en dokusåpa? Vilken såpa var det? Vem har flest högskolepoäng? Vem har flest skelett i garderoben? Det som skilde denna poängpromenad från vilken poängpromenad som helst var att frågorna saknade svarsalternativ. Man fick skriva ner sina svar på en förtryckt lapp och lämna in den till lekledaren (mig) när man var klar.

Det svar som flest personer hade gissat blev i demokratisk anda det "Rätta". Sedan (under maten) lästes svaren upp under skratt och förvånade miner. Det var inte alltid svaren man väntat som kom. Min moster Barbro har tydligen flest skelett i garderoben! Det tror i alla fall släkten! Det viktiga när man gör en sån här poängpromenad är att inte berätta förutsättningarna för deltagarna.

(Min syster strök frågan Vem äter mest antidepressiva? trots att jag försökte hävda att den var rolig att ha med.)

Text: Agnes Langert

1 timme eller mindreGratisSjälvVarsomhelst
Deltagare kan bli ledsna/besvikna när de blir utpekade att vara något de inte tycker att de är.
Det är sjukt kul! Ni kommer närmare varandra som familj/vänner.
6 juni 2010, kl 00:01

Sprid ordet

Visa kommentarer

Var den förste att kommentera!

Skriv ny kommentar

Logga in med Facebook