Bloggen som förändrar ditt liv.

navid_0.png

Det är lätt att göra.
När du gör får du självförtroende att göra mer.

Genom att visa vad du gjort inspirerar du andra att också göra.

Vi på 365 saker du kan göra vill visa hur kort steget från tanke till handling är. Det gör vi genom att dela med oss av berättelser på bloggen 365saker.se, workshops, föreläsningar och inspirationsträffar.

Det gick snabbt från att Navid Modiri startade bloggen den 1:a januari 2009 till att det skapades systerbloggar och aktiviteter i andra städer i Sverige och världen. Nu finns det ett 40-tal 365-bloggar, både geografiska som 365 Jönköping, likväl som ämnensspecifika som 365 saker du kan slöjda. 365 saker har också varit delaktiga i projekten Idépedia, Sharea, Tankeboksprojektet, Sweetart och Brevrevolutionen - och fick på vägen ett par stora bloggpriser. 365 saker har också synts på musikfestivaler som Peace & Love och Hultsfredsfestivalen, samarbetat med Göteborgs Konstbiennal och Bok & Bibliotek för att engagera unga, varit med och fixat kurragömma på IKEA och brottning på Järntorget - bland annat. Projektet finansieras i grunden från Allmänna Arvsfonden och resultatet är att framförallt unga har inspirerats till att bli görare, att våga prova saker de inte gjort tidigare, starta egna projekt, skapa egna arbetstillfällen, utbyta idéer med varandra och helt enkelt bli mer handlingskraftiga.

Det är roligt att göra saker, både själv och tillsammans och ju mer saker du gör desto fler förstår du att du kan göra. Genom att blogga om det på nätet inspirerar du fler människor att göra saker. Ju fler människor som gör saker desto flera nya saker kan uppstå. Det tror vi är början på en generation av görare.

GratisSjälv1 dag eller mindreInomhus
Du sprider kunskap som ännu inte funnits tillgänglig för andra att se.

Skriv ett inlägg

Nu kan du posta blogginlägg på 365saker.se! Fyll bara i formuläret nedan med de smartaste, lustigaste, mest hitte-på-iga saker du vill dela med dig av. Och självklart kan du bifoga bilder till ditt inlägg, eller varför inte en video av dig själv när du demonstrerar hur det går till? Ditt blogginlägg kommer postas på 365saker.se så fort vi hunnit ta en titt på det.

Information om dig
Snabbfakta
Mer info
Skriv in en kommaseparerad lista av ord
Most popular terms: 365 saker du kan göra, 365 saker, navid modiri, thea högberg, kreativitet, Sanne Aronsson, musik, joseph pollack, kärlek, kalle malmstedt, alexander kandiloros, sweet art, facebook, göteborg, konst
Du är här: Hem
treasure.jpg

#1114 Skriv en guide till det du är bra på

Internet är fantastiskt av många anledningar. Något jag upptäckte väldigt tidigt när jag bara var runt nio år och min familj hade skaffat modem var att det fanns så kallade walkthroughs för datorspel. Jag följde dem aldrig till punkt och pricka, utan surfade in så fort jag hade fastnat någonstans i spelet för att kolla upp vart jag nu skulle göra för att ta mig vidare i spelet.

Tänk att det finns människor där ute som skriver ner exakt allt vad de gör i sitt tv-spel och lägger upp det gratis på internet, tänkte jag. Vilka genuint fina människor de måste vara.

Senare i min ungdom upptäckte jag hemsidan lg2s.se som egentligen ska vara en sorts guide för svenska luffare, men som innehåller otroligt mycket mer roligt. Där finns guider till hur man ska snylta alkohol och hur man har den ultimata vemodskvällen. Det var både inspirerande och roligt. 

Nu kan jag kalla mig vuxen och jag har varit på roskildefestivalen fyra år på raken. Det finns dock väldigt lite information att hitta om nordeuropas största festival där ute - särskilt på svenska. Jag bestämde mig då för att göra en festivalguide till roskilde. Vart hittar man den godaste maten, hur länge måste man köa och vart hittar man de skönaste festerna? Jag hoppas att de som undrar hittar svaren i min serie av blogginlägg. 

Om du är bra på något själv, lägg ner lite tid och skriv en guide, eller ladda upp en youtubefilm där du visar hur man gör. Se till att du har bra nyckelord så att de går att googla fram lätt. Sprid din kunskap.

Joseph Pollack, 365-redaktionen

GratisSjälv1 dag eller mindreInomhus
Du sprider kunskap som ännu inte funnits tillgänglig för andra att se.
1 mars 2012, kl 08:30

Sprid ordet

Visa kommentarer

3 kommentarer

2012-03-01

Åh det där är såååå sant. Älskar sånt :)
Jag och maken har bloggat i 6-7 år och den mest besökta posten är just en sån. Vi köpte en dreambox, som inte supportas av com hem och jösses vilka problem maken hade. Så lite för sin egen skull skrev han ner hur han gjort. Tror det snittar över 5 besök per dag på posten: http://josjos.se/blog/projekt/dreambox-for-com-hem/. Internet är bäst! :)

2012-03-01

Vad roligt Susanne! Vi hoppas att vi fortfarande har besökare om 7 år. :)

2013-09-18

Blev också inspirerad av denna! Gjorde en nybörjarguide till enkla trumkomp (:
http://trummor.webs.com/

Skriv ny kommentar

Logga in med Facebook