Snabba tips & life hacks i köket!

 

Det brukar sägas att köket är hjärtat i våra hem, en plats där man tar sig tid för att tillaga diverse kulinariska läckerheter tillsammans, bakar godsaker med barnen eller varför inte slänga ihop en fantastisk gourmetmåltid för att imponera på den kommande dejten? För det gamla talesättet går ju ändå att vägen till mannens hjärta går via magen och att om du vill imponera på din tjej, laga mat till henne. Men vad kan man göra för att underlätta vissa delar av detta dagliga bestyr i köket? Ett enkelt sätt vore ju såklart att äta ute eller beställa hem lite krubb via onlinepizza.se men i ärlighetens namn så är det varken det nyttigaste eller mest ekonomiska alternativet.

Spara tid när du ska laga pannkakor

Vill du spara in på tiden när du lagar exempelvis pannkakor så varför inte förbereda smeten innan och hälla den i en plastpåse som du sedan försluter? Sen när det är dags för stekning så värm upp stekpannan med lite smör, klipp ett litet hål i botten och spritsa sen fram smeten snabbt och enkelt. Ett plus i kanten är att det nu är mycket lättare att göra roliga former ifall ni vill variera er från den vanliga rund. Samma sak gäller såklart våfflor, gör smeten, in i plastpåse och sen spritsar ni ut den portion ni behöver per våffla!

Frys din kryddblandning i iskuber

Hur står det till med kryddningen då? Osäker på hur mycket krydda ni skall använda eller använder ni färskare varor istället för dom som går att köpa på burk? Portionera ut kryddorna i dom blandningar ni vill ha i en iskubsform och häll sedan en smula olivolja på för att få dom att frysa till behändiga kuber som bara är att slänga ner i maten medan den tillagas. Snabbt och enkelt sätter man därmed lite krydda på tillvaron så att säga.

Så blir det enklare att skala ägget

Att skala kokta ägg kan ibland vara en syssla i sig själv, antingen så blir det småbitar kvar vilka knastrar irriterande mellan tuggorna eller så far halva ägget med när man drar bort en bit av skalet. Men om du kokar ägget först och sen låter det ligga i kylskåpet i några dagar så håller sig inte ägget bara fräscht utan klibbar inte längre fast på insidan av skalet. För att göra det extra enkelt att skala det så fungerar det bra att använda en sked, genom att göra ett litet hål i skalet och sen föra in skeden men insidan mot ägget och sen föra det under skalet och peta bort det inifrån.

Använd citron när du grillar fisk

Att grilla är ett sant sommarnöje och smaken brukar kunna bli riktigt härlig, men att grilla just fisk kan vara en rejäl utmaning. Förutom att den gärna faller sönder så brukar den även vilja klibba fast vid gallret. En enkel och snabb lösning för detta är att lägga fisken på några skivor citron. Fisken fastnar inte längre, vätan ifrån citronen ser till att fisken inte blir torr lika snabbt och faller ej längre sönder, samt man får en härligt frisk citronsmak som allt som oftast komplimenterar fisken väl.