Life hacks i badrummet – Många tips!

Badrummet är en viktig del i våra hem, förutom diverse toalettbestyr så är det en plats där många av oss brukar göra oss i ordning inför dagen. Att starta dagen med en dusch och hinna borsta tänderna innan skolan, jobbet eller andra aktiviteter tillhör vardagen och många gånger så har damerna sitt smink här inne också. Men hur skall man kunna få plats för alla ansiktskrämer, hårsprayer och aftershave utan att det blir ett enda stort och redigt kaos på den begränsade lilla yta som dom flesta badrum tvingas befinna sig i? Ett sätt är helt enkelt att skruva upp kryddhyllor på väggen för att få plats med alla flaskor, burkar och allt annat småplock som har i badrummet. Ett annat alternativ är att man skaffar korgar med krokar som man kan antingen hänga på dörren eller duschdraperistången och fylla på med alla småsaker.

Men hur blir det med alla hårnålar, klämmor och kosmetiska borstar?

En smart lösning är att köpa magnetremsor som du klistrar upp på en fri vägg, på insidan av medicinskåpets dörr eller liknande och sedan fäster alla magnetiska objekt där. Detta är en himmelsk lösning för småbarnsföräldrar som är rädda för att deras små skatter ska krypa omkring och hitta hårnålar på golvet och sätta i halsen av misstag. Ett annat plus med magnetiska objekt är att även om luften blir tät av ånga så påverkar det inte deras fäste, eftersom dom är just magnetiska och luftfuktighet har ingen som helst inverkan på effektiviteten.

Fortfarande ont om plats?

Sätt upp en bokhylla ovanför dörren för att få ytterligare ett utrymme att fylla på med saker. Och om ni är som jag när ni duschar eller tar ett varmt och härligt bad och önskar att ni kunde få lite bakgrundsmusik att falskt sjunga men inte är nöjda med mobiltelefonens högtalare och är ovillig att dra in basen som ni kopplat till ljudsystemet ute i vardagsrummet så finns det ett enkelt litet trick. Torka ur handfatet noga och lägg ner mobilen däri, porslinet och skålformen är en naturlig förstärkare! Är du fortfarande orolig över att din kära, och oftast dyra, mobiltelefon kan komma att bli blöt? Lägg den i en förslutningsbar plastpåse så håller den sig torr även om du känner för att ligga i badet och spela lite spel eller svepa höger eller vänster på dejting applikationer.

Trött på att stryka dina kläder?

När du tar en varm dusch eller ett bad så häng in dina skrynkliga kläder i badrummet samtidigt så sköter luftfuktigheten och värmen att dom slätar ut sig. Dock så kan det där badkaret bli rätt så smutsigt efter ett tag, trots att du noga sköljer av efter dig. Likaså med kaklet och toaletten, men att ställa sig och skrubba rent kan vara riktigt tidsödande och mördande för ryggen. Så varför inte fästa en skurborste eller liknande på din elektriska borr och låta den göra grovgörat? Allt du behöver göra är att använda ditt föredragna rengöringsmedel på önskad yta, sikta med borsten och sen hålla inne en knapp medan en ren och fin yta skrubbas fram.